Broj registrovanih automobila u porastu

Bez autora
Mar 10 2013

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj putničkih automobila i teretnih vozila registrovanih tokom 2012. godine u Srbiji veći je za oko dva posto, nego prethodne godine. Najveći porast od 60,7 posto, uočen je kod radnih vozila, broj novoregistrovanih tegljača povećan je za 26,8 posto, a sličan porast zabeležen je i kod mopeda i motocikala. Broj ukupno registrovanih putničkih automobila povećan je 2,9 posto.Od domaćih proizvođača motornih vozila najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je “zastava”, a najzastupljenije inostrane marke su “folksvagen”, “opel”, “ford”, “fiat”, “reno”, “mercedes”, “pežo” i “škoda”.

Broj registrovanih automobila u porastuPrema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj putničkih automobila i teretnih vozila registrovanih tokom 2012. godine u Srbiji veći je za oko dva posto, nego prethodne godine.

Najveći porast od 60,7 posto, uočen je kod radnih vozila, broj novoregistrovanih tegljača povećan je za 26,8 posto, a sličan porast zabeležen je i kod mopeda i motocikala. Broj ukupno registrovanih putničkih automobila povećan je 2,9 posto.

Od domaćih proizvođača motornih vozila najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je “zastava”, a najzastupljenije inostrane marke su “folksvagen”, “opel”, “ford”, “fiat”, “reno”, “mercedes”, “pežo” i “škoda”.

Broj prvi put registrovanih putničkih automobila prošle godine bio je veći za 5,4 posto, tegljača za 22,9 posto i radnih vozila za 42,7 posto, dok pad, od oko 20 posto beleže autobusi, teretna i priključna vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik